Stadsschouwburg Velsen (ook online!)

Categorie: 
Theater
Adres
Groeneweg 71
1971NS IJmuiden
Telefoon
0900 – 1505

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen biedt als podium en ontmoetingsplek alle Velsenaren een divers programma dat uitdaagt, raakt, inspireert en amuseert. In de mooiste en oudste theaterzaal van de regio tonen wij de beste en nieuwste theater-, cabaret-, muziek-, film-, en dansvoorstellingen.

Jaarlijks programmeren wij ruim 250 voorstellingen en 500 films. Ook bieden wij een gastvrije en deskundige thuisbasis voor de lokale makers van Velsen en werken we samen met lokale festivals en evenementen. Daarnaast zijn we een plek waar organisaties en het bedrijfsleven in een professionele en kwalitatief hoogstaande omgeving hun eigen programma kunnen organiseren. 

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in ons theater. Een ontmoetingsplek zijn waar cultuur leeft, voor en door onze bezoekers. Wij zijn hierin een prachtige sterke troef.

Voor publiek en artiesten blijft het (film)theater voelen als een grote sfeervolle huiskamer. Mede dankzij een gastvrije ontvangst, een persoonlijke service, de fijne horecafaciliteiten en een comfortabele zaal, die ondanks de capaciteit van ruim 700 zitplaatsen nooit haar intimiteit verliest.