Stichting Poppen & Kinderwagen museum

Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Lelystad Stichting Poppen & Kinderwagen museum
Categorie: 
Musea
Adres
Zuiveringsweg 58
8242 PE Lelystad
Telefoon
06-36366489
Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Lelystad Stichting Poppen & Kinderwagen museum

Nederland heeft een rijke historie op kinderwagen gebied.

Bijna iedereen kent wel één of meerdere merken van kinderwagens zoals "Koelstra", "Van Werven", "Mutsaerts" of "Van Delft".
Tevens zijn diverse buitenlandse kinderwagen merken gekend waarvan "Silver Cross" wellicht de bekendste is. "Royale", "Marmet", "Torck" en "Souplex" komt men ook regelmatig tegen in Nederland.
Zo ook de poppenwagen merken "Aneb", "Ebbing" en "Zekiwa". Daarnaast zijn er nog talloze kleinere of minder bekende poppenwagen en kinderwagen merken.
Veelal zijn de poppenwagens een kleine uitvoering van de grote kinderwagens. In ons kinderwagen museum kunt u verschillende poppenwagens en kinderwagens bewonderen.
Daaronder een kinderwagen met zes wielen, een kinderwagen die toebehoort heeft aan de familie Philips, een "Woody" (met name in Amerika noemt men auto´s zo met een teakhouten opbouw, ook bijvoorbeeld Morris had dit soort auto´s, dat heeft deze kinderwagen ook, hij is dan ook gebouwd door een autofabrikant) en een super deftige Marmet Queen, een grote statige Engelse kinderwagen.