Kapel op 't Rijsselt

Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Eefde Kapel op 't Rijsselt
Categorie: 
Theater, Kunst
Adres
Mettrayweg 35
7211 LC Eefde
Telefoon
0575 570521
Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Eefde Kapel op 't Rijsselt
Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Eefde Kapel op 't Rijsselt
Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Eefde Kapel op 't Rijsselt
Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart Eefde Kapel op 't Rijsselt

De Kapel op ’t Rijsselt is een zelfstandig podium voor muziek en theater dat vanaf 1994 concerten organiseert. Het podium is volledig ongesubsidieerd; de organisatie is in handen van een kleine groep vrijwilligers.
De Kapel streeft er naar een zo breed mogelijk publiek te bereiken.
Bij de programmering is er veel aandacht voor verrassing en variatie, met een kritisch oog voor kwaliteit en originaliteit. De programmering is klassiek, waarbij soms een zijweg wordt ingeslagen naar andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
De afgelopen jaren hebben veel nationaal en internationaal bekende musici in de Kapel gespeeld. Daarnaast streeft de Kapel er naar ook veelbelovende maar wellicht nog onbekende talenten een podium te bieden.
De informele sfeer, de prachtige akoestiek en de bijzondere ambiance dragen bij aan het succes van de concerten. De Kapel is gelegen op het oude landgoed ’t Rijsselt, aan de IJssel tussen de Hanzesteden Zutphen en Deventer.

Programma seizoen 2017-2018

15 oktober 2017:  bariton Ernst Daniël Smid wordt begeleid door vier baritonsaxofoons in een programma met  pareltjes uit de Nederlandse kleinkunst en de mooiste melodieën uit musical, opera en operette.
10 december 2017: het Belgisch-Nederlandse vocale mannengezelschap Men’s Voices brengt de Roaring Twenties muzikaal weer tot leven. Vrolijke muziek uit het Interbellum met een knipoog naar Kerst.
7 januari 2018:  nieuwjaarsconcert, verzorgddoor het ensemble Torno Tango en klezmergroep Di Mechaje. Muziek uit het Zuid-Amerikaanse Buenos Aires en het iets minder ver weg gelegen Lochem.
25 februari 2018:  die schöne Magelone. Mezzosopraan Karin Strobos, pianist Thomas Beijer en acteur/verteller Sieger Sloot brengen de Nederlandse premiere van de beroemde liederencyclus van Johannes Brahms. Een geschiedenis over dappere ridders en een verliefde koningsdochter op een romantisch-literaire tekst van de Duitse volksverhalenverteller Ludwig Tieck.
18 maart 2018:  pianist Daniël Wayenberg speelt met zijn (60 jaar!) jongere compaan Martin Oei een prachtig programma met bekend en minder bekend werk van Fréderic Chopin en Franz Liszt. Daniël komt voor enkele concerten in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en in de Kapel, speciaal over uit zijn woonplaats Parijs.
13 mei 2018: Nederlands bekendste blokfluitensemble Brisk heeft voor zijn nieuwste programma Cançao liederen uit het oude Spanje bewerkt voor fluit. Muziek uit een tijd dat de Islam en de Joodse en christelijke culturen elkaar nog verrijkten.
17 juni 2018: pianiste Shuann Chai, violist Shunske Sato en hoornist Teunis van der Zwart brengen met het Archduke Ensemble een ode aan de Romantiek met muziek van Johannes Brahms en Anton Brucker.

Aanvang alle concerten  11.30 uur, entree € 17,50.

T/m 18 jaar altijd gratis entree (wel reserveren)

Reserveren/kaarten: www.kapeloptrijsselt.nl  0575-570-521 of info@kapeloptrijsselt.nl